Leren wijn proeven en bewuster met smaak bezig zijn

Wijnproeverijen

Iedereen die nog meer wil genieten van een glas wijn kan bij Flavourite Wine terecht voor volledig verzorgde wijnproeverijen op locatie. Door te leren wijn proeven en bewuster met smaken bezig te zijn wordt het makkelijker en leuker om goede wijnen uit te zoeken en te openen op het juiste moment.

Een totaalbeleving

De wijnproeverijen van Flavourite Wine zijn volledig verzorgd inclusief wijnglazen, pennen, stokbrood en tapenades. We maken gebruik van een Proefnotitieboekje, hierin kun je je wijnbevindingen noteren. Daarnaast staan er tips in over het bewaren en openen van wijn, een oogstjarenkalender en een mooi recept van Meesterchef Lars van Galen. Zo kun je thuis ook nog even aan de slag om een wijn spijs combinatie op sterrenniveau neer te zetten.

De wijnproeverij duurt ongeveer 2,5 uur. Hierin proeven we 8 Europese kwaliteitswijnen. Om onze zintuigen wat meer op de proef te stellen wordt er ook gebruik gemaakt van zwarte (blinde) wijnglazen, en verschillende wijn aroma’s.

En met onze speciale 1,5 meter serveerplank houden we veilige afstand van elkaar. De plank rijden we bij elke wijn de tafel op en af zodat iedereen zelf zijn glas kan pakken. Om verwarring te voorkomen welk glas van wie is markeren we ze met een gekleurd ringetje.

Direct bestellen

Alle wijnen die tijdens de wijnproeverij geschonken worden zijn na de proeverij te bestellen. Je vindt ze ook terug in de webshop, waar je de verhalen achter de wijnhuizen leest.

Een wijnproeverij kan ook een leuk onderdeel van een evenement of feestje zijn. Uiteraard kunnen we samen een wijnproeverij op maat maken. Hierin zijn we flexibel in het aantal wijnen, de tijdsduur, een bepaald thema of uitbreiding met bijpassende amusehapjes.

Wil je boeken of heb je vragen?

Neem gerust contact met mij op. Dit kan via telefoonnummer 06 535 295 44 of via marleen@flavouritewine.nl.

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle speciale acties en wijnproeverijen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

De kosten

Van 9 tot 20 personen:
€29,50 p.p.

Heb je een kleiner of groter gezelschap? Neem dan even contact met mij op.

Of je nu een wijnkenner bent of (nog) niet, maakt niets uit. Iedereen wordt op zijn of haar eigen niveau door Marleen enthousiast meegenomen in de Europese wijnwereld. De proeverij is een specialiteit!

Martijn Koop

Afgelopen zaterdag met 7 vrienden mogen genieten van een gezellige wijnproeverij aan huis! Tijdens het proeven van 8 verschillende wijnen heeft Marleen Kuipers ons meegenomen op wijnreis, die zij zelf vorig jaar door Europa heeft gemaakt. Erg interessant en leerzaam, Marleen is dan ook een echte wijnkenner! Mede door haar passie, enthousiasme en de heerlijke wijnen was het een zeer geslaagde avond! Een echte aanrader!

Michel Teggeler

De wijnproeverij is een echte aanrader. Veel geleerd, veel geproefd en een gezellige avond gehad. Alles tot in de puntjes verzorgd. Echt top geregeld!

Manuela Haasewinkel

De passie die Marleen voor wijn heeft deelt ze op een spontane manier in een goed georganiseerde wijnproeverij. Een echte aanrader!!

Ellis de Jong

Een tijdje terug een ontzettend leuke wijnproeverij bijgewoond. Marleen vertelde erg enthousiast over de wijnen. Ze heeft enorm veel kennis en kan mooi vertellen vanuit haar eigen ervaringen. Wijnen van authentieke wijnhuizen die naast een mooi verhaal ook nog eens erg lekker zijn. Kortom; een echte aanrader!

Lian Nijhuis

Marleen kiest haar wijnen zorgvuldig uit die ze aanbied in haar proeverijen en webshop. Marleen vertelt niet alleen de kenmerken van de wijn maar ook het persoonlijke verhaal achter de wijn! En dit mega enthousiast. Bij Marleen leer je niet alleen het proeven maar ook het proces van druif tot wijn!! Een super educatieve avond met lekkere wijnen! Ik raad het iedereen aan, het was een complete avond!!

Krista Veltmann
Schrijf een review

Wijn proeven

Wil je met vrienden, collega’s of familie meer leren over wijn proeven?
Boek dan een wijnproeverij op jullie locatie!

Boek een wijnproeverij

Wijn bestellen

Met veel zorg heb ik een mooi assortiment samengesteld met uitsluitend kwaliteitswijnen uit Europa. Ze zijn allemaal online te bestellen.

Bekijk mijn assortiment

Wijn advies

Heb je advies nodig over het kopen of opslaan van je wijn? Heb je een speciaal diner maar nog geen bijpassende wijn? Neem contact met me op, dan help ik je!

Bel of mail mij