Skip to main content

Veelgestelde vragen wijnproeverij

Wat is het verschil tussen een Easy Wine Tasting en een Wine Lovers Tasting?

Een Easy Wine Tasting is – zoals de naam al zegt – een laagdrempelige wijnproeverij, geschikt voor iedereen, met of zonder wijnkennis. Hier draait het vooral om lekkere wijn proeven en gezelligheid. We geven je leuke praktische tips en leuke weetjes over wijn en maken er een leuke en interactieve middag of avond van.
Bij de Easy Wine Tasting proef je 6 verschillende wijnen en hij is heel geschikt als activiteit tijdens bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest.

Bij de Wine Lovers Tasting gaan we echt een stapje verder. Deze is voor echte wijnliefhebbers die vaak ook al wat wijnkennis hebben. Het blijft nog steeds een gezellige en interactieve beleving, maar we duiken wel wat meer de wijnwereld in. In deze proeverij proef je geen 6 maar 8 verschillende wijnen en mag je wat meer verwachten over vinificatie, bodemsoorten en wijnspijs. Ook nemen we wat meer materialen mee, zoals blinde wijnglazen of een decanteerkaraf.
De Wine Lovers Tasting wordt altijd gegeven door onze vinoloog Marleen en past perfect bij bijvoorbeeld een kookclub of groep wijnliefhebbers.

Welke wijnen gaan we proeven?

Dat gaan we natuurlijk niet vooraf verklappen! Waar je wel vanuit mag gaan is dat het een combinatie is van bubbels, wit en rood. Afhankelijk van het seizoen vullen we dat aan met rosé of versterkte wijn / dessertwijn.

Wat is inbegrepen bij de wijnproeverij?

Bij elke wijnproeverij is inbegrepen:

– de wijn om te proeven (6 wijnen bij Easy Wine Tasting en 8 wijnen bij Wine Lovers Tasting)

– gebruik van alle glaswerk

– gebruik van Le Nez du Vin aromaflesjes voor het herkennen van geuren

– proefnotitieboekjes en pennen

– aromawijzer

– reiskosten en btw

De Wine Lovers Tasting bevat daarnaast nog meer elementen waarmee je jouw wijnkennis naar een hoger niveau tilt. Welke items we meenemen kan per keer verschillen, maar je kunt denken aan blinde (zwarte) wijnglazen voor de ultieme proefuitdaging of decanteerkannen.

Moet je verstand hebben van wijn om een proeverij te boeken?

Nee hoor! Onze proeverijen zijn zo opgezet dat iedereen mee kan doen, wijnkenner of niet. De Easy Wine Tasting is zeker voor iedereen geschikt. De Wine Lovers Tasting gaat iets meer de diepte in, waardoor hij ook interessanter is voor mensen met wat wijnkennis. Maar dit is zeker niet noodzakelijk!

Moet ik zelf de glazen regelen?

Dat is niet nodig. Wij nemen alle benodigdheden zoals wijnglazen, waterglazen, karaffen, spuugbakjes etc. voor de proeverij mee. Het enige wat jij zelf regelt is de locatie, een tafel en natuurlijk een groep wijnvrienden. Wij zorgen voor de rest!

Hoe lang duurt een wijnproeverij?

De Easy Wine Tasting duurt ca 2 uur, de Wine Lovers Tasting ongeveer 2,5 uur. We komen een half uur van te voren voor het inrichten van de proeverij en hebben na afloop ook een half uurtje nodig voor het opruimen.

Op welke locatie kan ik een wijnproeverij boeken?

Je kunt een wijnproeverij boeken op elke locatie in Nederland. Het maakt ons niet uit waar dat is, zo lang er maar een tafel kan staan en er genoeg ruimte is voor het aantal deelnemers.
Dus bij jou thuis, in een zaaltje in de buurt, op het werk of bij je buurman in de garage: wij komen graag naar je toe!

Hebben jullie zelf ook een locatie voor de proeverij?

Wij komen natuurlijk het liefste naar jullie toe voor de wijnproeverij. Maar mocht het niet lukken zelf een locatie te vinden, dan kunnen groepen tot 10 personen bij beschikbaarheid terecht in onze eigen privé-locatie in Oldenzaal. Voor grotere groepen hebben wij een ruimte beschikbaar in Almelo. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Er staat 'minimaal 8 personen', maar wij zijn met minder. Kunnen we wel een proeverij boeken?

Dat kan zeker. De prijs zoals vermeld geldt echter voor groepen vanaf 8 personen. Ben je met minder, dan betaal je wel het volledige bedrag.

Waarom zijn de hapjes bij Easy Wine Tasting goedkoper dan bij de Wine Lovers Tasting?

Het verschil zit in het aantal hapjes. De hapjes zijn bijpassend bij de wijnen. Bij de Easy Wine Tasting proef je 6 wijnen, dus 6 hapjes. En bij de Wine Lovers Tasting zijn dat er 8.

Mag ik ook zelf hapjes of een borrelplank regelen?

Natuurlijk mag dat! Wel adviseren we je om de smaken neutraal te houden, zodat je de wijn goed kunt proeven. Gebruik bijvoorbeeld geen knoflook of andere sterke smaken. Als je het leuk vindt, kunnen wij je ook wat tips geven voor bijpassende smaken. Neem dan even contact met ons op.

Wij willen nog even naborrelen met lekkere wijn, kan dat?

Supergezellig, vooral doen! Wij sponsoren alvast de open flessen die tijdens de proeverij zijn gebruikt, want die laten we lekker bij jullie achter. Maar mochten jullie meer wijn willen bestellen voor een uitgebreide naborrel, laat het ons dan weten, dan nemen we dat gelijk mee.

Kan ik ook wijn bestellen?

Wiil je na afloop graag wijn bestellen? Dat kan uiteraard, maar is zeker niet verplicht. Scan de QR-code op jullie eigen proeverijkaartje en je komt gelijk in onze webshop. Daar vind je alle wijnen die we tijdens de proeverij geschonken hebben en kun je ze gelijk bestellen. Superhandig!

Wij drinken niet allemaal alcohol, heb je ook alcoholvrije wijn?

We zijn heel eerlijk: wijn is pas echt wijn als er alcohol in zit. En hoewel er veel alcoholvrije wijn op de markt is, hebben wij nog steeds geen echt lekkere gevonden. Alcoholvrije wijn nemen wij dus niet mee.

Zijn er mensen in het gezelschap die geen alcohol drinken, dan adviseren wij je dus om voor die personen zelf een lekker drankje te regelen.

Kan ik ook een bierproeverij boeken?

Deelnemers die niet zo van wijn houden? Bestaan die?! Nee, zonder gekheid, ook voor hen is het mogelijk een leuke activiteit te  verzorgen in de vorm van een bierproeverij. Dit doen wij dan niet zelf, maar dan komen onze vrienden van My Dear Beer.

Meer weten of boeken?

Ben je enthousiast geworden en wil je graag meer informatie of een wijnproeverij boeken?
Laat dan hier je gegevens achter en in wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Liever zelf contact opnemen?
Je kunt ons bellen of appen op 06 535 295 44 of stuur een e-mail naar marleen@flavouritewine.nl

  • Willen jullie er breekbrood met tapenade bij, een goedgevulde borrelplank of luxe bijpassende hapjes?
  • Met het versturen van dit formulier ga je akkoord met ons Privacybeleid en onze Algemene Voorwaarden