Skip to main content

Weingut Lenhardt

Moderne wijn uit het oudste wijngebied van Duitsland: Mosel

Bij Weingut Lenhardt valt de spreekwoordelijke druif niet ver van de wijnstok. Het wijn maken zit familie Lenhardt namelijk al jaren in het bloed. Waar de overgrootouders van de familie in een ver verleden al begonnen met wijnbouw in Mehring in het wijngebied Mosel, staan nu Eva, Christian en hun moeder Christa aan het roer. Tijdens een gezamenlijke rondreis door Nieuw-Zeeland werd de knoop doorgehakt om het familiewijngoed nieuw leven in te blazen. Want eigen wijngaard is goud waard, dat geldt zeker voor de wijngaarden in de Mosel. Het werken in de natuur is hen van jongs af aan bijgebracht en ze werken vol passie in hun prachtige gemoderniseerde wijnhuis. Mosel 2.0 ten top!

Bij ons draait het om handwerk & passie. Modern & Moezel.

- Eva en Christian Lenhardt

Team van 30 vingers, 6 handen en 3 koppen

Bij Weingut Lenhardt werken 30 vingers, 6 handen en 3 koppen elke dag aan de perfecte Moselwijn. Met alledrie het diploma ‘wijnbouw en oenologie’ van de Geisenheim University op zak, weten ze precies hoe ze dat het beste aan kunnen pakken.

Moeder Christa is het organisatietalent en stond een aantal jaren aan het roer van de ‘oude’ wijnmakerij. Tegenwoordig staat ze vooral aan de zijlijn en zet ze haar ervaring in om haar kinderen te helpen.

Zus Eva en broer Christian houden elkaar goed in balans. Eva is het bezige bijtje, verantwoordelijk voor de verkoop en commercie van het wijnhuis.  Christian is haar tegenpool, het rustige baken, verantwoordelijk voor alles wat er in en om de wijngaard en wijnkelder gebeurt.

Drie classificaties

In de Mosel wordt voornamelijk Riesling verbouwd. Het is dan ook geen verrassing dat Weingut Lenhardt uitsluitend witte wijn produceert. Naast Riesling verbouwen ze ook Rivaner en Weissburgunder (ook bekend als Pinot Blanc). De wijnen van Weingut Lenhardt zijn verkrijgbaar in drie classificaties:

  • Gutsweine: de basiswijnen van het wijnhuis, verfrissend en fruitig, lekker voor alledag
  • Ortsweine: wijn van specifieke wijngaarden. Dankzij de selectieve oogst, perfecte rijpheid van de druiven en de zuinige opbrengst zijn dit echt wijnen met karakter
  • Lagenweine: het neusje van de zalm, afkomstig van de allerbeste wijngaarden op de Blattenberg en Zellerberg.

Oppassen geblazen!

De Mosel is het oudste wijngebied van Duitsland. De geschiedenis gaat meer dan 2000 jaar terug, toen de Romeinen zich er vestigden. In de Mosel is het altijd oppassen geblazen. De wijngaarden liggen namelijk op extreem steile hellingen. Dankzij die hellingen is het in dit redelijk koele gebied toch mogelijk om druiven van topniveau te verbouwen. Ze vangen veel zonlicht, waardoor de druiven beter rijpen. Daarnaast dringt de warmte van de zon direct door in de mineraalrijke grond, waardoor de bodem de warmte op kan slaan en ‘s-nachts weer afgeeft.

Moderne vinotheek

Bij het moderniseren van de wijnmakerij is gelijk de rest van de locatie flink onder handen genomen. De kelder is volledig gerenoveerd en gemoderniseerd en ook is er een nieuwe moderne vinotheek gemaakt, waar je de wijnen kunt proeven. Daarin is ook de verbinding gemaakt met de omgeving, door gebruik van lokale materialen zoals leisteen, eiken en natuurlijke tinten. Dankzij de grote raampui en het heerlijke zonneterras geniet je van een prachtig uitzicht over de Moezel, Mehring en het Blattenbergterrein.

De wijnen van Weingut Lenhardt bij Flavourite Wine

Riesling Feinherb

Feinherb is letterlijk ‘fijnbitter’, een vrij nieuwe term voor wijnen uit de Mosel om aan te geven dat de wijn niet droog is, maar ook niet heel zoet.

Druivenras Riesling
Smaakprofiel Wit – zoetje – fris – kruidig – tropisch fruit

Ik ga 'm bestellen!

Rivaner Trocken

Dit is een echte typische Moselwijn. Liefhebbers van echte klassiekers kunnen met deze heerlijke Rivaner Trocken hun wijnhart ophalen.

Druivenras Rivaner
Smaakprofiel Aromatisch – exotisch fruit – mineralig – fris – zuiver

Ik ga 'm bestellen!

Weissburgunder

Deze Weissburgunder (Pinot Blanc) vind ik echt top. Ook weer een typische Moselwijn, die heerlijk is bij bijvoorbeeld een lekker gerecht met asperges!

Druivenras Weissburgunder
Smaakprofiel Wit – zacht – geel fruit – sappig – fris – weinig zuren

Ik ga 'm bestellen!