Skip to main content

Società Agricola Terenzi

Beleef het echte Toscane met familie Terenzi

Hoe bijzonder is het: een wijnhuis oprichten in 2001 en nu al door de Robert Parker’s Wine Advocate uitgeroepen worden tot ‘One of the most promising new names in Tuscan Winemaking’.

Familie Terenzi, onder leiding van Federico Terenzi, krijgt het gewoon voor elkaar. En niet alleen dat: bij Terenzi staan ze voor de echte Toscaanse beleving, van wijn en alles wat daarmee te maken heeft. Inmiddels behoren ze tot de 68 beste wijnhuizen van Italië.

Hart en ziel in wijnbouw

Het wijngoed Società Agricola Terenzi, kortweg Terenzi, ligt aan de zuidwestelijke rand van Toscane: Maremma. De familie Terenzi liep al langer met de wens een eigen wijnhuis te stichten en ze werden verliefd op deze streek en met name het terroir. Bijna religieus voelden zij zich geroepen om hier hun eigen wijngoed te vestigen.
Daar waar men vroeger dacht dat wijnbouw hier niet mogelijk was, bewijst familie Terenzi het tegendeel. Ze geloven heilig in de kracht van het land en de vruchten die ze – letterlijk – daarvan plukken. Ze zetten zich met hart en ziel in om het beste uit het land naar boven te halen en zo hun wijnen ‘personality’ mee te geven.

Meer dan alleen wijn

Het wijngoed bezit in totaal 150 hectare grond. Daarvan wordt 60 hectare gebruikt als wijngaard en deze is onderverdeeld in 5 hoofdgebieden. Respectvol als familie Terenzi omgaat met het land, hebben zij deze hoofdgebieden ieder een eigen naam gegeven: Cerreto Piano, Crognoleta, Madrechiesa, Montedonico en Salaioli. Voor elk gebied werd nauwkeurig onderzocht welke druivenrassen het meest geschikt waren en deze werden zorgvuldig aangeplant.

Naast de 60 hectare wijngaard, bezit het wijngoed ook 14 hectare aan prachtige eeuwenoude olijfbomen, die heerlijke olijfolie produceren.

We create wines with a personality, respecting the territory with such competence and care that words alone will never be able to express thoroughly...

- Federico Terenzi & familia

Ecologische duurzaamheid

Voor Terenzi is ‘ecologische duurzaamheid’ niet alleen een paar mooie woorden, maar zij zien het echt als een verbintenis die zij aangaan met het land. De wijnkelder van 3.000 m2 is volledig in harmonie met het landschap gebouwd en ook de wijnbouw zelf maakt gebruik van zogeheten ‘geïntegreerde landbouw’. De zonnepanelen stellen hen bovendien in staat om zelf in hun energiebehoefte te voorzien.

Genieten in Toscane

De liefde die de familie voor het Toscaanse landschap heeft, delen zij graag met hun gasten. Ieder is van harte welkom om in hun prachtige Toscaanse Tasting Room kennis te maken met de wijnen, grappa’s en olijfolie.
En voor wie er niet genoeg van kan krijgen, is er de Terenzi Inn, een echte Bed & Breakfast, waar je kan overnachten en zo nog langer kan genieten van de geuren, kleuren en smaken van het echte Toscane.

De wijnen van Terenzi bij Flavourite Wine

Balbino Vermentino

Volle rijpe en levendige wijn met afwisselende rijpe fruittonen en bloemigheid. Verfrissende mineralige bite en kruidigheid. Deze verveelt niet gauw!

Druivenras Vermentino
Smaakprofiel Vol en levendig – rijp fruit – bloemig – mineralig – kruidig

Ik ga 'm bestellen!

Morellino di Scansano

Subtiele Sangiovese met veel rood fruit, kruidigheid en iets van thee in de smaak. Lekker zo bij een filmpje, of juist bij een uitgebreid diner. Hiermee kan alles!

Druivenras Sangiovese
Smaakprofiel Subtiel – rood fruit – kruidigheid – thee

Ik ga 'm bestellen!

Riserva Purosangue

De naam ‘Purosangue’ betekent ‘volbloed’. Dit is nu echt wat je noemt ‘een bom van een wijn’: een echte krachtpatser met wow-effect.

Druivenras Sangiovese
Smaakprofiel Zwart en rood fruit – kruidigheid – intens

Ik ga 'm bestellen!

Riserva Madrechiesa

Italiëliefhebbers: hier gaan jullie heel erg blij van worden! Dit is de absolute topwijn van Terenzi. Typisch Italiaans, heel zacht en rijp. Ga er maar eens goed voor zitten.

Druivenras Sangiovese
Smaakprofiel Krachtig – aards – zwart fruit – rijpe tannines – eikenhout

Ik ga 'm bestellen!