Skip to main content

Poderi Dal Nespoli

Van lokale restaurateur naar internationaal gerenommeerd wijnhuis

Dat had Attilia Ravaioli vast niet verwacht toen hij in 1920 zijn restaurant Osteria Da Tilio opende. Naast heerlijke gastronomische gerechten, serveerde hij ook zelf-geproduceerde sangiovese. Die was zó populair dat gasten telkens een flinke voorraad mee naar huis namen.
Om aan de steeds verder groeiende vraag te voldoen, besloot Attilia dat het tijd werd om meer focus te leggen op het wijnhuis en de kelder. Zo werd, precies 100 jaar geleden, de basis gelegd voor wijnhuis Poderi Dal Nespoli.

Inmiddels staat generatie vier, in de persoon van Celita Ravaioli aan het roer. Zo’n beetje geboren tussen de wijnranken, stroomt de wijn door haar aderen. Ze heeft zelfs haar huis gebouwd midden tussen de wijnvelden.

Wij combineren onze roeping en passie voor wijnmaken met het genereuze welkom dat zo kenmerkend is voor onze streek.

- Celita Ravaioli

Prestigieuze onderscheiding

Na meer dan 20 jaar samen met vader Valerio in de wijngaard en kelder te hebben doorgebracht en alle fijne kneepjes van het vak te hebben geleerd, maakt Celita in 2004 voor het eerst zelf de wijn.
En hoewel vader Valerio zijn dochter probeerde te behoeden voor fouten, weet Celita dan precies wat ze wil en hoe ze het wil. En dat leidt haar rechtstreeks naar de prijzenkast, want in 2006 neemt ze de meest prestigieuze erkenning mee naar huis: “Tre Bicchieri”, de hoogste onderscheiding van het Italiaanse wijnmagazine Gambero Rosso.

Liefde voor het land

Als er iets is wat dit wijnhuis typeert is het ‘liefde voor het land’. Ze doen er alles aan om de impact van de wijnproductie op het milieu zo klein mogelijk te houden. Ze recyclen warmte en water en gebruiken zonnepanelen om hun eigen energie op te wekken.

Optimaal genieten

De liefde voor hun regio Emilia-Romagna, delen ze graag met hun gasten. Midden in de wijngaard, ligt boerderij Borgo dei Guidi. Gasten kunnen daar tijdens verschillende evenementen genieten van al het heerlijks wat het wijnhuis en de streek hen te bieden heeft.

De wijn van Poderi Dal Nespoli bij Flavourite Wine

Campodora

Het etiket vertelt precies hoe de wijn smaakt: zacht, subtiel en veel bloemetjes! Het druivenras Albana is in Emilia Romagna echt een begrip. Buiten Italië wordt hij ook steeds bekender. Want er is nu weer een Nederlander bij die het ras kent en dat ben jij 🙂

Druivenras Albana
Smaakprofiel Bloemen – zachte structuur – abrikoos – citrus – subtiele zuren

Ik ga 'm bestellen!

Culinair genieten met Campodora

Emilia-Romagna: ook wel ‘de buik van Italië’ genoemd. De keuken van Emilia-Romagna staat bekend als een van de beste van het land. Heerlijke kazen, Aceto Balsamico Tradizionale di Modena en niet te vergeten Prosciutto Di Parma: allemaal vinden ze hun herkomst in deze regio.

Ook genieten van een culinaire combinatie met de Campodora? Maak dan deze heerlijke Risotto met Courgette en Zalm.

Bekijk recept