Winkelmand

Bruisende Bourgondiërs

Bij Maison Vitteaut-Alberti bruist het altijd. Dit familiebedrijf uit Rully, een pittoresk dorpje in de Côte Chalonnaise, produceert de allerbeste mousserende wijnen. Hét Franse alternatief voor Champagne: overheerlijke Crémant de Bourgogne.

Een familiegeschiedenis

Maison Vitteaut-Alberti werd in 1951 opgericht door Maria Alberti en Lucien Vitteaut. Zij specialiseerden zich in de productie en ontwikkeling van mousserende witte wijnen, op de manier zoals ook Champagne wordt gemaakt.
Met hun kennis en oog voor continue kwaliteit versloegen ze al snel de concurrentie en verkochten ze ruim 18.000 flessen per jaar aan een lokale klantenkring van restaurateurs en particulieren.

Voor elke gelegenheid is er wel een Crémant

- Agnès en Gérard Vitteaut

Moderner en professioneler

Gérard Vitteaut – zoon van Maria en Lucien – nam in 1968 samen met zijn vrouw Danielle het bedrijf over. Zij investeerden in moderne apparatuur, RVS-vaten met temperatuurregeling en airconditioning. Ook werd de wijnkelder flink uitgebreid. Daarnaast kozen ze ervoor een eigen wijngaard aan te planten met speciale druiven die geschikt zijn voor Crémant-basiswijnen. Ook was Gérard één van de grondleggers van de Appelation Crémant de Bourgogne.

Inmiddels heeft dochter Agnès de leiding over Maison Vitteaut-Alberti en beschikt het wijnhuis over maar liefst 22 hectare wijngaard. En met haar oog voor gastvrijheid zorgde Agnès ervoor dat er een prachtig proeflokaal werd gebouwd, waar tegenwoordig zelfs evenementen worden georganiseerd.

Methode Champenoise

Deze Crémant de Bourgogne wordt gemaakt van een blend van 80% Chardonnay en 20% Aligoté-druiven. Deze blends worden heel bewust samengesteld, altijd met oog voor de ‘goût de maison’ – de stijl van het huis.
Na de oogst worden deze druiven met veel zorgvuldigheid behandeld om oxideren te voorkomen. Binnen het uur na het plukken worden de druiven machinaal geperst, waarbij de druk steeds verder wordt opgevoerd. Dit zorgt voor een optimale kwaliteit van de wijn.

Crémant de Bourgogne wordt op dezelfde manier gemaakt als champagne. De tweede vergisting gebeurt dus in de fles waardoor de wijn zijn bubbels krijgt. Daarna wordt de Crémant nog minimaal 16 maanden op fles gerijpt.

Sjieke bubbels voor een sjieke prijs

Een hele fijne mousse, met tonen van citroen en bloemen. Een lichte toets van honing en toast.

Een hele zuivere en frisse Blanc de Blancs.
Heerlijk als aperitief of bij zeevruchten of sushi.

De hele maand december bestel je deze Crémant de Bourgogne met 10% korting!

Ik ga 'm bestellen!

Ook verkrijgbaar van dit wijnhuis:
Crémant de Bourgogne Rosé Brut