Winkelmand

Hoe doorzettingsvermogen en vasthoudendheid iets buitengewoons kunnen creëren

De hele dag binnen zitten, achter de geraniums? De inmiddels 94-jarige Marino Bello en zijn vrouw Isabel Berganzo hebben wel wat beters te doen! Ondanks hun hoge leeftijd, steken ze nog steeds graag de handen uit de mouwen en brengen ze hun dagen het liefst door in de wijngaard.
Vol trots kijken ze daar toe hoe hun drie zoons, Ángel, Carlos en Josean, de familietradities in ere houden.
Bij Bodega Bello Berganzo draait het om familie, om mensen, om samen zijn en genieten van de heerlijke wijnen. De mens komt op de eerste plaats.

Een wijnmakerij is het verhaal dat spreekt over tradities, inspanningen, zweet en soms, waarom niet, ook over tranen.

- Ángel, Carlos en Josean Berganzo

Behoud van tradities

Behoud van wijnbouwtraditie staat bij de familie Berganzo voorop. De broers Ángel, Carlos en Josean passen de familiewaarden toe die hun ouders hen hebben bijgebracht in het dagelijkse proces van de wijnmakerij. Zo gebruiken ze bij het oogsten nog altijd een corquete: een hand-snijwerktuig met gebogen lemmet, om de druiventrossen los te snijden. Deze traditie heeft voor hen zoveel waarde, dat de corquete zelfs onderdeel is van hun logo.

Samaniego, Rioja Alavesa

De wijngaard van Bodega Bello Berganzo ligt vlakbij het kleine plaatsje Samaniego, in de regio Rioja Alavesa, in het noorden van Spanje. Hier heerst een rustig en gematigd klimaat, niet te warm en nooit te droog, perfect voor wijnbouw. De Sierra de Cantabria, de bergketen in het noordwesten, houdt de meeste regen en onweer tegen. En tegelijkertijd brengt de oceaan genoeg koelte met zich mee, zodat het nooit zinderend heet wordt.

Meer weten over dit geweldige wijnhuis?

Bodega Bello Berganzo is voor mij een toonbeeld van waar Flavourite Wine voor staat. Hier draait het om passie, om het echte ambacht. Niet om zoveel mogelijk productie, maar om kwaliteit. Het verhaal achter de wijn en het enorme doorzettingsvermogen van de hoogbejaarde Marino en zijn zoons.

Ik ben fan van dit wijnhuis en ben dan ook supertrots dat we op zondag 11 oktober een live proefsessie organiseren. Om 16:00 uur maken we een livestream op Instagram met Angel Berganzo! Samen proeven we de witte Viura en de rode Crianza 2016. Hij laat ons zijn wijnhuis zien en we mogen hem de hemd van het lijf vragen. Hoe tof is dat!

M.Bello Blanco

Jeetje wat is deze Blanco een fijne wijn. Deze wijn kun je prima zo drinken, maar combineer hem met wat lichte tapasgerechtjes en je waant je helemaal in Spanje! Door de Viura-druif een verfrissende wijn met zachte zuren en zelfs een hint van tropisch fruit. Hmmm… lekker… En die naam, M. Bello, zou dat ook een eerbetoon zijn aan Marino Bello?

In de maand oktober bestel je deze Viura met 10% korting in onze webshop!

Ik ga 'm bestellen!

Heredad De Berganzo

Deze Crianza is één van mijn favorieten, echt ‘onmeunig’ lekker. Een echte krachtpatser vol kruidigheid en tonen van vanille. Maar door toevoeging van de witte Viura-druif toch zacht. Hier kun je wel mee aankomen bij een goede gegrilde biefstuk of een heerlijk stoofpotje (zie recept hieronder). Leuk detail: die man op het etiket, dat is Marino 🙂

In de maand oktober bestel je deze Crianza met 10% korting in onze webshop!

Ik ga 'm bestellen!

Hartverwarmend Spaans Stoofpotje

Bij zo’n waanzinnig lekkere wijn hoort een heerlijk gerecht. Iets stevigs, wat niet zomaar door de kracht van de wijn omver geblazen wordt.

We hebben weer een hele fijn culinaire combinatie met de Heredad De Berganzo Crianza: een Hartverwarmend Spaans Stoofpotje. Laat die koude dagen maar komen!

Bekijk recept