Skip to main content
0

Salade met Chavignol en zomergroenten

Deze heerlijke Chavignol-geitenkaas is een lokale specialiteit uit de Sancerre. En wat is er nou lekkerder in combinatie met deze geitenkaas, dan de heerlijke Sauvignon Blanc van Henri Bourgeois?

Dit heb je nodig (voor 2 porties)

200 gr. sperzieboontjes
3 teentjes knoflook
2 rode paprika’s, geroosterd
1 bakje cherry trostomaatjes
2 kleine geitenkaasjes Crottin de Chavignol
rucola
pijnboompitjes
extra vierge olijfolie
zeezout

Zo maak je de Salade met Chavignol en zomergroenten

Tijd om je eigen boontjes te doppen! Snijd de puntjes van de sperzieboontjes af en was de boontjes even kort in koud water. Kook ze vervolgens in een pan met ruim water en zout in ongeveer 5 minuten beetgaar. Spoel ze onder de koude kraan af en laat even uitlekken.

Rooster de paprika’s: verhit de oven op 225 graden of zet de grill op de hoogste stand. Leg de paprika’s op een bakplaat en besprenkel ze met een klein beetje olie. Grill de paprika’s in de oven tot ze zwart beginnen te blakeren. Haal ze dan uit de oven en laat ze ongeveer een kwartier afkoelen in een afgesloten plastic zak. Wrijf het vel van de paprika’s en snijd de paprika’s in repen.

Pel en halveer de knoflook. Laat de knoflook in een kleine pan met olijfolie zachtjes verwarmen tot de knoflook beetgaar is. Laat afkoelen.

Halveer de trostomaatjes en snijd de Chavignolkaasjes in 6 of 8 puntjes.

Neem een mooi plat bord en doe hierop wat rucola. Rangschik daarop de boontjes, paprika, tomaatjes, knoflookteentjes en kaaspuntjes. Besprenkel alles met de knoflookolie en zeezout en garneer met wat pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

Met de groeten van José

🍷 Kan je niet kiezen? Ik help je graag!
Scan de code