Risotto met courgette en zalm

Risotto: een echte Italiaanse specialiteit. Deze risotto met courgette en zalm is de perfecte begeleider van een glaasje heerlijke Poderi Dal Nespoli Campodora.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

300 gram risottorijst
1 ui fijngesnipperd
1 courgette in kleine blokjes
200 gram gerookte zalm in reepjes
1 el verse Italiaanse kruiden, fijngesneden
1 dl witte wijn
1 el roomboter
1 ltr vis of groentebouillon
2,5 el olijfolie

Zo maak je de Risotto met Courgette en Zalm

Verhit 2 el olie langzaam in een pan met dikke bodem en baks daarin de uitjes totdat ze glazig zijn. Niet bruin laten worden. Voeg de risottorijst toe en roer totdat alle korrels de olie hebben opgenomen = glazig zijn.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, roer goed door. Voeg pas weer bouillon toe als de vorige hoeveelheid is opgenomen. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Proef of de risotto gaar is.
Voeg bij de laatste hoeveelheid ook de witte wijn toe. Blijf tussendoor regelmatig roeren.
Als alle vocht is opgenomen, boter toevoegen en langzaam doorroeren. De risotto wordt hier lekker smeuïg van.

Verhit intussen de rest van de olijfolie in een koekenpan.
Wentel de blokjes courgette door de Italiaanse kruiden (pas op met de salie, bij teveel krijg je een zeepsmaak) en bak deze kort in de pan. Niet bruin laten worden.

Meng de courgette door de risotto en schep het op een mooi bord. Draai de reepjes zalm tot een roosje en leg deze er bovenop.

Eet smakelijk!

Met de groeten van José