Ravioli met wildzwijn en salieboter

Italiaanser wordt het niet met deze magnifieke Ravioli, gevuld met wildzwijn en besprenkeld met salieboter. Heerlijk in combinatie met de Dolcetto van Pecchenino.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

voor de vulling
400 gr. wildzwijn heel fijn gesneden
50gr bloem
olijfolie
1 ui geraspt
1 grote wortel geraspt
1 stengel bleekselderij geraspt
1 blikje tomatenpuree
zout/peper
500cc rode wijn
250 cc runderbouillon

voor de pasta (met pastamachine)
300 gr pastabloem tipo 00
3 eieren
zout

voor de saus en garnering
40 gr boter
12 blaadjes salie
100 gr geraspte kaas

Zo maak je de Ravioli met wildzwijn en salieboter

De vulling
Bestrooi het vlees met het bloem. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak het vlees bruin. Voeg de geraspte groentes toe en de tomatenpuree, bak alles 5 minuten goed door. Breng op smaak met zout en peper
Blus af met de wijn en runderbouillon en laat de vulling een half uur zachtjes garen en inkoken.
Laat de vulling helemaal afkoelen.

De pasta
Meng de bloem en eieren met een snufje zout en kneed het in 15 minuten tot een elastisch deeg.
Zo heb je gelijk een goeie training voor je spierballen te pakken!

Verpak het deeg in plastic en laat het 20 minuten rusten.
Haal het deeg door de dikste stand van de pastamachine en herhaal dit 3 keer. Zet de pastamachine steeds 1 standje dunner en haal het deeg er weer 3 keer doorheen. Herhaal dit tot het deeg 1 mm dik is.

Snijd cirkels van circa 10 cm uit het deeg, bestrijk de randjes met water en leg een klein bergje afgekoelde vulling in het midden. Leg een tweede cirkel erover heen en druk de randen goed aan zodat er geen lucht in zit.

Breng een pan met water aan de kook en kook de ravioli in 2 a 3 minuten gaar.

Alternatief
Niet iedereen heeft een pastamachine. Wil je toch ravioli maken, dan kun je ook de verse lasagnebladen gebruiken. Deze rol je met een deegroller tot 1 mm dikte.
Heb je ook geen deegroller, dan zijn er mooie grote pastaschelpen te koop, die je ook kunt gebruiken.

De salieboter
Smelt boter in een pan en bak de salieblaadjes knapperig.

Serveer de ravioli met de salieboter, knapperige salieblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas.

Met de groeten van Di Mama José