‘Mijn onmogelijke doel is alles willen leren over wijn’

— Marleen Kuipers

Passie voor wijn

Ik ben Marleen, sommelier en vinoloog i.o. Wijnreiziger die nieuwsgierig, gedreven en enthousiast is over álles wat met wijn te maken heeft.

Deze passie voor wijn is ontstaan toen ik in 2010 bij Restaurant De Wiemsel (destijds bekroond met een Michelinster) aan de slag ging. De sommelier nam me mee in deze wijnwereld en vertelde me de verhalen achter de wijn. Het maakte me nog nieuwsgieriger en ik stelde mijzelf een onmogelijk doel: álles leren over wijn.

Specialisatie in wijn

Met twee horeca-diploma’s op zak ging ik me specialiseren in wijn. Ik verhuisde naar Zuid-Limburg waar ik opnieuw in een sterrenrestaurant ging werken. Daarnaast werkte ik in het weekend bij wijnimporteur Vojacek Wijnen in Maastricht, waar ik elke zaterdag de klanten adviseerde in de winkel. Een geweldig bedrijf waar ik nog steeds met veel plezier mee samenwerk. Elke maandag reisde ik af naar Utrecht om aan de Wijnacademie de Vinologenopleiding te volgen.

Sinds 2015 ben ik weer terug in Twente, zoals het gezegde luidt “Een echte Tukker komt altijd terug”. Ik kreeg de kans om bij Restaurant ’t Lansink* als sommelier te beginnen, een super kans die ik met beide handen heb aangegrepen. Twee jaar later besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ik wilde leren wijn maken, want als ik zeg dat ik álles wil leren over wijn, dan bedoel ik natuurlijk ook alles.

Kelderassistent

Tijdens een reis van 10 maanden heb ik gewerkt als kelderassistent in de (voor mij) drie belangrijkste wijnlanden van Europa; Frankrijk, Italië en Duitsland. Nergens anders heb ik zoveel over wijn en wijnproeven geleerd als tijdens deze reis. Wil je meer lezen over deze reis kijk dan op mijn blog.

Let's taste together

Flavourite Wine heb ik opgezet om mijn enthousiasme en kennis met andere mensen te kunnen delen. Met mijn wijnproeverijen, cursussen en advies heb ik een heel simpel doel: iedereen net zo te laten genieten van wijn als ikzelf doe.

“Een echte Tukker komt altijd terug”

Wijn proeven

Wil je met vrienden, collega’s of familie meer leren over wijn proeven?
Boek dan een wijnproeverij op jullie locatie!

Boek een wijnproeverij

Wijn bestellen

Met veel zorg heb ik een mooi assortiment samengesteld met uitsluitend kwaliteitswijnen uit Europa. Ze zijn allemaal online te bestellen.

Bekijk mijn assortiment

Wijn advies

Heb je advies nodig over het kopen of opslaan van je wijn? Heb je een speciaal diner maar nog geen bijpassende wijn? Neem contact met me op, dan help ik je!

Bel of mail mij