Met twee horeca-diploma’s op zak ging ik me specialiseren in wijn. Ik verhuisde naar Zuid-Limburg waar ik opnieuw in een sterrenrestaurant ging werken. Daarnaast werkte ik in het weekend bij wijnimporteur Vojacek Wijnen in Maastricht, waar ik elke zaterdag de klanten adviseerde in de winkel. Een geweldig bedrijf waar ik nog steeds met veel plezier mee samenwerk. Elke maandag reisde ik af naar Utrecht om aan de Wijnacademie de Vinologenopleiding te volgen.
Sinds 2015 ben ik weer terug in Twente, zoals het gezegde luidt “Een echte Tukker komt altijd terug”. Ik kreeg de kans om bij Restaurant ’t Lansink* als sommelier te beginnen, een super kans die ik met beide handen heb aangegrepen. Hier was ik verantwoordelijk voor de wijnkaart en de wijnarrangementen. De hele dag bezig zijn met smaken en nieuwe wijnen ontdekken, echt een droombaan! Het verbaasde me wel eens wat smaak met je kan doen, want als ik een topcombi had gevonden stond ik te dansen in de keuken van geluk!
Een vraag die me destijds steeds vaker bezig hield was “hoe komt die wijn nou precies aan al die verschillende smaken?” Wat gebeurt er tijdens het hele proces van aanplanten van nieuwe wijnstokken totdat de fles bij ons op tafel staat? Ik besloot om mijn baan als sommelier tijdelijk stop te zetten en van deze vraag een groot project te maken.