Deze kruidige lamskoteletjes smaken niet alleen heerlijk, ze zien er ook nog eens heel culinair uit op je bord! Hiermee maak je echt indruk, zeker als je dit gerecht combineert met de heerlijke Pomares Tinto van Quinta Nova.
Kruidige lamskoteletjes met gegrilde groenten
Dit heb je nodig (voor 2 personen)
4 lamskoteletjes
1 groene courgette
1 gele courgette
sperzieboontjes
1 rode puntpaprika
1 sjalotje
handjevol kleine kastanjechampignons
2 takjes rozemarijn
1 takje tijm
2 knoflookteentjes
flinke scheut olijfolie
zout/peper

Zo maak je de Kruidige lamskoteletjes met gegrilde groenten
Hak de rozemarijn, tijm, 1 teentje knoflook ragfijn en doe er flink zout en peper bij. Houd iets van het kruidenmengsel apart voor de garnering en meng de rest met een flinke scheut olijfolie. Wrijf de lamskoteletjes in met het mengsel en laat ze minstens 2 uur afgedekt in de koelkast staan.
Haal ze 20 minuten voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Verhit je oven voor op 170 graden.
Verhit de grillpan, wrijf de lamskoteletjes nog iets in met olijfolie en schroei ze in 1 minuut aan beide kanten dicht. Zet ze 3 minuten in de oven en laat ze daarna even rusten. Het is de bedoeling dat ze van binnen nog ‘n beetje rosé zijn.
Snijd intussen de overige groentes grof en bak deze in de grillpan.
Schik de groentes en lamskoteletjes op een bord en strooi er wat van het kruidenmengsel over.
Tip: serveer er een lekkere pasta bij!
Eet smakelijk!