Hartverwarmend Spaans Stoofpotje

Eerlijk is eerlijk: je moet er even wat tijd voor uittrekken, maar dan heb je ook wat. Laat die koude dagen maar komen, want jij gaat genieten van dit Hartverwarmende Spaanse Stoofpotje. Heerlijk in combinatie met de Heredad de Berganzo Crianza.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

  • 500gr riblappen of sukadelappen
  • 2 el. paprikapoeder
  • zwarte peper
  • zout
  • oregano
  • verse tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 uien grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook in stukjes
  • 1 el. boem
  • 50 gr boter
  • 1 el olijfolie
  • 5 dl. runderbouillon (tablet of potje)
  • 100 gr wortels in stukjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 100 gr diepvries tuinboontjes
  • 0,5 bosje platte peterselie (bewaar een klein takje voor de garnering)

Zo maak je het Hartverwarmend Spaans Stoofpotje

Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snijd het in blokjes. Doe dit niet te klein!
Meng de paprika, peper, zout, oregano en wrijf de blokjes vlees hiermee in. Laat ongeveer een half uurtje intrekken. Bestrooi met de bloem.

Verhit intussen de boter en olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de uitjes. Voeg de knoflook toe.
Bak daarna het vlees aan, tot het bruin is.

Voeg de laurierblaadjes, verse tijm en peterselie toe en daarna de hete bouillon. Laat dit zo’n 2 uur zachtjes met de deksel op de pan stoven. Het vlees moet helemaal onder het vocht staan.
Na ongeveer 2 uur voeg je de de gesneden wortels, paprika en tuinboontjes toe en laat je alles nog eens 20 minuten zachtjes stoven.

Verwijder voor het serveren de tijm en laurierblaadjes en bestrooi met de gehakte peterselie.
Erg lekker met wat plakjes robuust stokbrood (psst… maar ook met oer-Hollandse hutspot!)

Tip: Wil je het stoofvlees nog pittiger? Voeg dan een extra teentje knoflook en een bouillonblokje toe.

Geniet er lekker van!

Met de groeten van Di Mama José