Easy Peasy Garnalen Amuse

Deze heerlijke amuse is verrassend simpel te maken! Door de licht romige smaak past hij perfect bij de zachte bubbels van de Cava NuAllongé.

Dit heb je nodig (voor 8 amuses)

8 reuzengarnalen (gepeld, ongekookt, met staart)
beetje olie om in te bakken
¼ citroen
½ rode paprika
paar blaadjes veldsla
paar takjes dille

Lekker sausje erbij? Dan heb je ook nodig:

3 el mayonaise
1 el ketchup
klein bekertje slagroom (ongezoet)
½ theelepel paprikapoeder
1 theelepel worcestershiresaus
scheutje whiskey (of eventueel sherry)
peper en zout naar smaak

Zo maak je de Easy Peasy Garnalen Amuse

Was eerst je handen en was daarna de veldsla 😉
Snij de paprika in hele kleine blokjes en de citroen in kleine partjes.

Doe een scheutje olie in de pan, wacht tot de olie goed heet is en doe dan de garnalen erin. Je hoeft ze maar 5 minuten om en om te bakken. Niet langer, want dan worden ze taai!

Voor de saus:
Klop de slagroom een beetje lobbig. Je hebt maar 1 eetlepel nodig, de rest kun je vast wel ergens anders voor gebruiken. Meng nu de rest van de ingrediënten voor de saus erdoor en klaar is kees.

Zorg dat je een leuk glaasje of schaaltje hebt om de amuse in te serveren.
Leg de garnaal op een paar blaadjes veldsla en strooi er wat paprikablokjes overheen.
Schenk er een beetje zelfgemaakte whiskeysaus overheen en maak het af met een dilletakje en een partje citroen. Wees lekker creatief!

Eet smakelijk!

Met de groeten van José