Skip to main content
Blog

Aftellen!

By 18 augustus 2017maart 23rd, 2022No Comments

Het komt steeds dichterbij, nog 3 weken geduld en dan kan ik eindelijk beginnen aan mijn grote avontuur. Op 10 september rij ik van Oldenzaal naar Bordeaux met een tussenstop in de buurt van Parijs. De voorbereiding is nu nog in volle gang, maar mijn hoofd is er al lang klaar voor.

Het eerste hoofdstuk is al afgesloten. Twee weken geleden heb ik de sleutel van mijn huis ingeleverd. Best spannend, want ik heb er twee jaar superfijn gewoond. Ineens je veilige plekje opgeven voelt best raar, maar ook enorm vrij.
Aan spullen hecht ik niet zoveel waarde dus veel van mijn inboedel heb ik verkocht of weggegooid. Het beetje wat overbleef staat voor een jaar lang in de opslag, opgeruimd verhuizingstaat netjes.
De periode tot mijn vertrek woon ik weer gezellig bij m’n moeder thuis, mijn oude slaapkamertje inclusief vreselijk behang met barokprint (door mijzelf uitgekozen als puber) is nog in originele staat.
Gezellig is het hier wel altijd! Met onze gezamenlijke passie voor kaas en wijn gaan we nog 3 Bourgondische weken tegemoet 🙂

Het volgende hoofdstuk dat klaarstaat om afgesloten te worden is mijn werk als sommelier bij ’t Lansink. Ruim 1,5 jaar heb ik hier met heel veel plezier gewerkt, en voelde dit gave bedrijf echt als een tweede thuis voor mij. Elke dag met wijn bezig zijn, nieuwe wijnen ontdekken, wijn/spijs combinaties maken en proeven, en mijn passie overbrengen op onze enthousiaste gasten. Nog twee weken zal dit mijn dagelijkse bezigheid zijn, en dan is het ook tijd om dit deel af te sluiten.

Rest me nog 2 belangrijke taken: een borrel met vrienden en familie en het inpakken van de auto. Dat laatste zal nog wel eens een opgave kunnen worden aangezien ik een Volkswagen Polo heb en er een elektrische piano mee moet die ik laatst spontaan heb gekocht. Ach, ik hou wel van een uitdaging.

Ik ga me nog even bezighouden met de laatste voorbereidingen en een paar rubberen laarzen kopen (tip van de wijnmaker).
Jullie horen weer van me vanaf mijn eerste adres Chateau Giscours in Margaux.

Tot snel!