Weingut Mehling “Spätburgunder” Rotwein 2017

“Wir machen Weine, die zeigen woher Sie kommen – Jedes Mal anders, aber immer typisch Pfalz”

Kathrin Otte – wijnmaker Weingut Mehling

Spätburgunder is de Duitse naam voor Pinot Noir. Dit is waar ze goed in zijn in Duitsland! Ik vind dit typisch Pfalz, typisch Spätburgunder en toch heel verrassend! Absoluut geen alledaags glas wijn, hier moet je even goed voor gaan zitten en genieten.

19,95

Wijndetails

Wijnhuis

Weingut Mehling

Land

Duitsland

Gebied

Pfalz

Kleur

Rood

Druivenras

Spätburgunder

Oogstjaar

2017

Wanneer drinken

2019-2022

Inhoud

75 cl

Marleen's proefnotitie

Lichte kleur – weinig tannines – frisse zuren – lavendel – kers

Het terroir speelt hier een hele belangrijke rol in bij het maken van kwaliteitswijnen. Door aardverschuivingen in de geschiedenis is de bodem in de Pfalz enorm divers. Dit betekent dat per perceel de bodemsoort al verschillend kan zijn.

De wijngaarden liggen op een oostelijke helling direct aan het Pfalzerwald, een van de grootste natuurgebieden van Duitsland. Dit grote bos heeft een aantal positieve effecten op de wijngaard, zoals bescherming tegen wind, daarnaast is het ook de thuisbasis voor insecten en dieren die gunstig zijn voor de wijngaard.

Midden in het traditionele wijndorp Deidesheim bevindt zich het wijnhuis van de familie Mehling, een echt familiebedrijf. Ik heb deze familie leren kennen toen ik 3 maanden in Deidesheim werkte bij een naburig wijnhuis. Moeder Anne Mehling en vader Bernd Otte runnen dit bedrijf samen met hun dochter Kathrin en haar vriend Christoph. Jonge mensen waar de passie voor het wijn maken vanaf spat, het is letterlijk hun leven. Wil je meer lezen over dit fantastische bedrijf en het wijngebied Pfalz klik hier.

De wijngaarden zijn verspreid over 4 dorpen: Bad Durkheim, Forst, Deidesheim en Ruppertsberg. Het hele jaar door word in de wijngaard met de hand gewerkt en sinds 2014 volledig biologisch.

Bezorgen

  • Vanaf € 150,- bezorgen wij je bestelling gratis thuis
  • Voor bestellingen onder dit bedrag betaal je bezorgkosten. Klik hier voor onze actuele bezorgtarieven.
  • Levering binnen 2-5 werkdagen

Afhalen

  • Gratis afhalen in Oldenzaal is mogelijk
  • Geef uiterlijk op donderdag je bestelling door
  • Vast afhaalmoment op zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur