Réunis Cébazan “Rare Carignan” 2018

Beschrijving

Een sappige rode wijn met diep donkere kleur, veel zwart fruit en een vleugje vanille. Door het rijpe fruit en zachte tannines een makkelijk drinkbare wijn.

Wijnhuis

Van verschillende wijnboeren uit de Lagnuedoc worden de beste druiven gebruikt door Réunis Cébazan, een grote producent in de buurt van Béziers.

6,50

Wijndetails

Wijnhuis

Producteurs Réunis Cébazan

Land

Frankrijk

Gebied

Languedoc-Roussillon

Kleur

Rood

Druivenras

Carignan

Oogstjaar

2017

Wanneer drinken

2018-2022

Inhoud

75 cl

Marleen over deze wijn

Lekkere volle en sappige wijn met een beetje kruidigheid. Heel geschikt voor een leuke dinsdagavond, niet te ingewikkeld.

De druiven voor deze wijn komen uit verschillende delen van de Languedoc. De wijngaarden zijn voornamelijk op het zuiden gelegen en staan op zandbodems. De stokken zijn 40 jaar oud, hierdoor zijn de wortels beter ontwikkeld en kunnen ze meer voedingsstoffen aan de plant doorgeven. Het wijngebied Languedoc-Roussillon stond vroeger bekend als gebied van ‘slobberwijn’. Tegenwoordig zorgen veel jonge wijnmakers voor innovatie en vernieuwing, waardoor ze steeds mooiere wijnen produceren.

De Cooperatie Producteurs Réunis Cébazan ligt in het pittoreske dorpje Cébazan in de buurt van Béziers, helemaal in het zuiden van Frankrijk. Wijnmaker Marilyn Lassere heeft gewerkt bij grote wijnhuizen in Spanje en Australië en brengt nu al haar kennis en ervaring mee in deze coöperatie.

De wijn wordt gemaakt met houtstaven. Dit zorgt voor de subtiele vanilletoets die in de wijn is terug te vinden. De wijnboeren die meewerken in deze coöperatie hebben wijngaarden gericht op het zuiden, met voornamelijk zandbodems.

Carignan is een relatief onbekend  druivenras. Dit komt omdat er de laatste tientallen jaren veel gerooid is. Hij blijkt toch op hellende bodems met oude stokken goede krachtige wijn te kunnen leveren. In Spanje is dit druivenras bekend als Cariñena of Mazuelo.

Deze wijn drink je bij bijna alles. Zacht en sappig genoeg om zo te drinken. Genoeg power om erbij te eten. Ik zou dit drinken bij een lekker stoofpotje, of met een stukje oude kaas.

Bezorgen

  • Vanaf € 150,- bezorgen wij je bestelling gratis thuis
  • Voor bestellingen onder dit bedrag betaal je € 9,95 bezorgkosten
  • Levering binnen 2-5 werkdagen

Afhalen

  • Gratis afhalen in Oldenzaal is mogelijk
  • Geef uiterlijk op donderdag je bestelling door
  • Vast afhaalmoment op zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur