Mas Crémat “les Tamarius” 2018

Beschrijving

Deze wijn heeft alles, veel zwart fruit, een tikje kruidig en toch zachte tannines, waardoor hij makkelijk drinkbaar is. Door Proefschrift geselecteerd als ‘Beste Huiswijn’

Wijnhuis

Op een bodem van zwarte leisteen staan de stokken van Domaine Mas Cremat. Geleid door Mevrouw Mongeard en haar kinderen die van oorsprong uit Bourgogne komen. Les Tamarius wordt 4 maanden opgevoed in grote RVS kuipen, geen houtrijping.

8,25

Wijndetails

Wijnhuis

Domaine Mas Cremat

Land

Frankrijk

Gebied

Languedoc-Roussillon

Kleur

Rood

Druivenras

Grenache, Syrah, Marselan

Oogstjaar

2017

Wanneer drinken

2018-2022

Inhoud

75 cl

Marleen over deze wijn

Ik ken niemand die deze wijn niet lekker vindt. Dat maakt hem denk ik ook perfect als huiswijn. Een echte allemansvriend.

Sinds 15 jaar woont de familie Mongeard, oorspronkelijk uit Bourgogne, in de Roussillon. Het wijnhuis is gelegen aan de Agly vallei vlakbij Perpignan in het uiterste zuiden van Frankrijk. Het gebied kenmerkt zich door veel zonuren, hitte en veel wind.

Leisteen houdt veel warmte vast en geeft dit tijdens koude nachten weer af. Dit is positief voor de rijping van de druiven.

Ruim 80% van de wijn uit Rousillon is rood.

De naam van het wijnhuis is ontstaan als eerbetoon aan het hete klimaat en de zwarte bodem: ‘Cremat’ is het Catalaanse woord voor ‘verbrand’.

In deze wijngaard werken ze volledig met de hand. Als de druiven in de kelder aankomen worden ze gesorteerd en vervolgens per perceel gevinifieerd. Hierdoor weten ze precies welke percelen welke kwaliteit hebben.

Broer en zus Julien en Christine Mogeard maken hier blends die beschikken over het typische karakter van de Roussillon.

Deze wijn is door Proefschrift geselecteerd als beste huiswijn. Daarmee is deze wijn heel veelzijdig te noemen. Door de rijpe tannines en zachte smaak kun je dit prima op zichzelf drinken, maar je kunt het ook goed combineren met vleesgerechten, zoals een stoofpotje of lekkere gegrilde steak. ’s Avonds bij de open haard drink je deze wijn met een stukje harde (schapen)kaas.

Bezorgen

  • Vanaf € 150,- bezorgen wij je bestelling gratis thuis
  • Voor bestellingen onder dit bedrag betaal je € 9,95 bezorgkosten
  • Levering binnen 2-5 werkdagen

Afhalen

  • Gratis afhalen in Oldenzaal is mogelijk
  • Geef uiterlijk op donderdag je bestelling door
  • Vast afhaalmoment op zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur