Martin Codax Godello “Pizarras de Otero” 2018

Beschrijving

Sappige, bloemige wijn met een subtiel bittertje en veel wit fruit, acacia en perzik. Niet te droog, heel elegant en goed in balans.

Wijnhuis

De coöperatie Martin Codax produceert deze “Pizarras de Otero” in Galicia in het uiterste noordwesten van Spanje. De Godello is een inheems druivenras en de wijn wordt zonder houtrijping gemaakt.

8,95

Wijndetails

Wijnhuis

Martin Codax

Land

Spanje

Gebied

Monterrei (Galicia)

Kleur

Wit

Druivenras

Godello

Oogstjaar

2018

Wanneer drinken

2019-2022

Inhoud

75 cl

Marleen over deze wijn

Ik ben gek op wijnen met bloemige aroma’s, zoals deze wijn. Niet te veel zuren, waardoor hij makkelijk drinkbaar is.

In de regio Galicië, vlak boven Portugal, zo’n 200 km van de Atlantische kust ligt Monterrei. De bergen beschermen het gebied tegen de regen vanuit de oceaan, waardoor Monterrei het droogste en warmste gebied van Galicia is: de perfecte omgeving voor de inheemse Godello-druiven.
De wijngaarden liggen op 300 meter hoogte op een bodem van voornamelijk graniet. De meeste wijnstokken zijn al ouder en zijn aangeplant als Emparrado, bij ons bekend als het pergola systeem.

De coöperatie Martin Codax bestaat sinds 1986 en is vernoemd naar Galicisch bekendste troubadour. De coöperatie is gevestigd in de regio Rias Baixas, maar werkt ook met druiven uit gebieden die verder landinwaarts liggen, zoals Bierzo en Monterrei. Hierdoor wordt het voor de coöperatie mogelijk om met andere inheemse druivenrassen te werken, zoals deze Godello.

Leuk om te weten: de afbeelding van de berenpoot op het etiket staat symbool voor het kleine aantal beren dat hier nog in het wild leeft.

Wil je meer lezen over dit wijnhuis? Klik dan hier voor mijn wijnreview.

Dit is de perfecte wijn om in de zomer op het terras te drinken.

Hij past ook heel goed bij lichte gerechten, zoals een zomerse salade met kip en fruit, antipasti en lichte tapasgerechtjes.

Bezorgen

  • Vanaf € 150,- bezorgen wij je bestelling gratis thuis
  • Voor bestellingen onder dit bedrag betaal je bezorgkosten. Klik hier voor onze actuele bezorgtarieven.
  • Levering binnen 2-5 werkdagen

Afhalen

  • Gratis afhalen in Oldenzaal is mogelijk
  • Geef uiterlijk op donderdag je bestelling door
  • Vast afhaalmoment op zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur