Martin Codax Mencía “Pizarras de Otero” 2018

Beschrijving

Bommetje van zwart fruit, licht kruidig en een subtiel vleugje vanille. Door de korte houtrijping krijgt de wijn een iets rondere structuur wat hem heel aangenaam drinkbaar maakt.

Wijnhuis

De coöperatie Martin Codax produceert deze “Pizarras de Otero” in Bierzo in het uiterste noordwesten van Spanje. De Mencía is een inheems druivenras en de wijn krijgt twee maanden houtrijping op barriques.

8,15

Wijndetails

Wijnhuis

Martin Codax

Land

Spanje

Gebied

Bierzo

Kleur

Rood

Druivenras

Mencía

Oogstjaar

2018

Wanneer drinken

2019-2022

Inhoud

75 cl

Marleen over deze wijn

Door de korte houtrijping blijft er toch genoeg fruit in de wijn over, krachtig maar niet te zwaar.

Bierzo ligt op de grens van Galicia en de provincie Leon, boven Portugal, zo’n 250 km van de Atlantische Oceaan. De oude druivenstokken staan op een bodem van leisteen.

De druiven komen uit 4 verschillende wijngaarden met ieder hun eigen kenmerken. Door deze verschillende percelen te blenden wordt de wijn spannender en complexer van smaak.

Door de beschutting van de bergen wordt dit gebied beschermd tegen regen van uit de Atlantische Oceaan.

De coöperatie Martin Codax bestaat sinds 1986 en is vernoemd naar Galicisch bekendste troubadour. De coöperatie is gevestigd in de regio Rias Baixas, maar werkt ook met druiven uit gebieden die verder landinwaarts liggen, zoals Bierzo en Monterrei. Hierdoor wordt het voor de coöperatie mogelijk om met andere inheemse druivenrassen te werken, zoals deze Godello.

Leuk om te weten: de afbeelding van de berenpoot op het etiket staat symbool voor het kleine aantal beren dat hier nog in het wild leeft.

Wil je meer lezen over dit wijnhuis? Klik dan hier voor mijn wijnreview.

Door het fruitige karakter en de korte houtrijping is dit een heerlijke wijn om te drinken bij gerechten als eendenborstfilet, duif, coq au vin, of harde en oudere kazen.

Bezorgen

  • Vanaf € 150,- bezorgen wij je bestelling gratis thuis
  • Voor bestellingen onder dit bedrag betaal je bezorgkosten. Klik hier voor onze actuele bezorgtarieven.
  • Levering binnen 2-5 werkdagen

Afhalen

  • Gratis afhalen in Oldenzaal is mogelijk
  • Geef uiterlijk op donderdag je bestelling door
  • Vast afhaalmoment op zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur