La Renaudie “Sauvignon” 2018

Beschrijving

Zodra de fles opengaat, komt de rasechte Sauvignon Blanc-geur je al tegemoet: stuivend, fris, groene appel, gras, kruisbes, alles zit erin. Hele sappige en verfrissende wijn voor echte Sauvignon liefhebbers.

Wijnhuis

Patricia en Bruno Denis zijn de eigenaren van het wijnhuis La Renaudie. Ze verbouwen voornamelijk witte druivenrassen op stokken van 40 jaar oud. La Renaudie ligt in de plaats Touraine in de Loire vallei.

9,95

Wijndetails

Wijnhuis

Domaine La Renaudie

Land

Frankrijk

Gebied

Loire

Kleur

Wit

Druivenras

Sauvignon blanc

Oogstjaar

2018

Wanneer drinken

2019-2021

Inhoud

75 cl

Marleen over deze wijn

Superfris, en heel lekker vooral in de zomer. Zo hoort een Sauvignon Blanc voor mij te zijn.

Met zijn 1000 kilometer is de Loire de langste rivier van Frankrijk. Hij begint in het Massif Central in Ardeche en mondt uit bij Nantes in de Atlantische Oceaan. En hoewel het grootste deel van de Loire vlak is, ligt Touraine in relatief heuvelachtig gebied. De bodem bestaat hier uit zand en leem met in sommige delen vuursteen en kalksteen. Dit is terug te proeven in frisse smaak van de wijn.

Patricia en Bruno Denis zijn de eigenaren van het wijnhuis La Renaudie. Bruno is de wijnmaker, Patricia is opgeleid als Oenoloog.

Zij gebruiken alleen maar wijnstokken van 40 jaar oud, de perfecte leeftijd voor een wijnstok. Op deze leeftijd zijn de wortels verder ontwikkeld en halen ze meer voedingsstoffen naar boven. De bodems zijn arm en ondiep, waardoor de energie niet naar de groei van de plant gaat, maar naar de groei van de druiven.

Patricia en Bruno staan ervoor dat ze de tijd nemen om goede wijn te maken. Dat betekent dat ze wachten tot de druiven perfect rijp zijn en de percelen vervolgens stuk voor stuk vinifiëren. Wanneer je ze een bezoek brengt, nemen ze ook graag de tijd om je alles te vertellen over hun passie, het wijn maken, natuurlijk in de hoop dat wij de tijd nemen om van hun wijnen te genieten.

Deze wijn is een heerlijke wijn als aperitief! De wijnmakers drinken deze wijn ook graag met schaal en schelpdieren of een mooie frisse quinoa salade met venkel en granaatappelpitjes. Een leuke klassieke combinatie maak je met Sauvignon Blanc uit de Loire en de lokale kaasspecialiteit: Crottin de Chavignol, een klein geitenkaasje.

Bezorgen

  • Vanaf € 150,- bezorgen wij je bestelling gratis thuis
  • Voor bestellingen onder dit bedrag betaal je bezorgkosten. Klik hier voor onze actuele bezorgtarieven.
  • Levering binnen 2-5 werkdagen

Afhalen

  • Gratis afhalen in Oldenzaal is mogelijk
  • Geef uiterlijk op donderdag je bestelling door
  • Vast afhaalmoment op zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur