La Colombette “Pinot Noir Demi Muid” 2017

Beschrijving

Lichtgekleurde rode wijn, wat typisch is voor de Pinot Noir. De wijn bevat rijp fruit, kersen en subtiele zuren. Door de houtrijping heeft hij een ronde structuur gekregen.

Wijnhuis

Aan de rand van Béziers in Zuid Frankrijk begon familie Pugibet hun bedrijf in 1890 met één hectare wijngaard.

Inmiddels is het uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende wijnhuizen in de Languedoc-Roussillon en vallen de wijnen van dit familiebedrijf keer op keer in de prijzen.

8,75

Wijndetails

Wijnhuis

Domaine La Colombette

Land

Frankrijk

Gebied

Languedoc-Roussillon

Kleur

Rood

Druivenras

Pinot Noir

Oogstjaar

2017

Wanneer drinken

2018-2022

Inhoud

75 cl

Marleen over deze wijn

Door het rijpe fruit en het lage tanninegehalte is deze wijn licht gekoeld extra lekker!

In de Hérault, een groot gebied dat grofweg loopt van Béziers tot Montpellier, ligt – te midden van haar eigen wijngaarden – wijnhuis La Colombette. Eén van de meest toonaangevende wijnhuizen van de Languedoc-Roussillon, een gebied wat vroeger bekend stond als gebied van ‘slobberwijn’. Tegenwoordig zorgen veel jonge wijnmakers voor innovatie en vernieuwing, waardoor ze steeds mooiere wijnen produceren.

De druiven in dit gebied groeien op keien, kalk en leem.

Domaine La Colombette is in 1890 opgericht door Louis Pugibet. In 1966 droeg Louis het wijnstokje over aan zijn zoon François, die het domein nu samen runt met zijn zoon Vincent.

Begin jaren ’70 nam François het besluit het wijnhuis volledig te renoveren en om ook andere druivenrassen aan te planten, zoals Grenache, Syrah en Chardonnay. Ook koos hij ervoor het oogsten door machines te laten doen, waardoor hij meer tijd overhield om in de kelder te werken aan de wijn. En niet zonder resultaat: de wijnen van Domaine La Colombette hebben vele wedstrijden gewonnen.

Deze Pinot Noir wordt een jaar opgevoed op Demi Muids, grote houten vaten van 660 liter. Door het grotere formaat vat is er minder contact met de wijn. Zo kan de houtrijping zorgen voor een zachte structuur van de wijn, zonder de smaak teveel te beïnvloeden.

Meer lezen over dit fantastische wijnhuis? Klik hier voor mijn wijnreview van Domaine La Colombette.

Deze wijn is lekker om licht gekoeld te drinken. Dit kan alleen met sappige wijnen die weinig tannines hebben. Als je deze wijn combineert met eten, zorg dan dat de gerechten niet te zwaar zijn. Goede combinaties zijn pasta met kip en roomsaus, kalfsvlees, zwezerik of eend.

Bezorgen

  • Vanaf € 150,- bezorgen wij je bestelling gratis thuis
  • Voor bestellingen onder dit bedrag betaal je bezorgkosten. Klik hier voor onze actuele bezorgtarieven.
  • Levering binnen 2-5 werkdagen

Afhalen

  • Gratis afhalen in Oldenzaal is mogelijk
  • Geef uiterlijk op donderdag je bestelling door
  • Vast afhaalmoment op zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur