La Colombette “Grenache Rosé” 2019

“Bij La Colombette is wijn een permanente bron van inspiratie en innovatie”

François Pugibet – wijnmaker Domaine La Colombette

Je zou bijna kunnen denken dat het wit is, zo licht is deze rosé. In de smaak veel rood fruit en ‘gevaarlijk’ easy drinking. Maar met een bescheiden alcoholpercentage van 11% kun je er rustig nog eentje van inschenken.

6,65

Wijndetails

Wijnhuis

Domaine La Colombette

Land

Frankrijk

Gebied

Languedoc-Roussillon

Kleur

Rosé

Druivenras

Grenache

Oogstjaar

2019

Wanneer drinken

2020-2021

Inhoud

75 cl

Marleen's proefnotitie

Licht – fris – subtiel rood fruit

In de Hérault, een groot gebied dat grofweg loopt van Béziers tot Montpellier, ligt – te midden van haar eigen wijngaarden – wijnhuis La Colombette. Eén van de meest toonaangevende wijnhuizen van de Languedoc-Roussillon, een gebied wat vroeger bekend stond als gebied van ‘slobberwijn’. Tegenwoordig zorgen veel jonge wijnmakers voor innovatie en vernieuwing, waardoor ze steeds mooiere wijnen produceren.

De druiven in dit gebied groeien op keien, kalk en leem.

Domaine La Colombette is in 1890 opgericht door Louis Pugibet. In 1966 droeg Louis het wijnstokje over aan zijn zoon François, die het domein nu samen runt met zijn zoon Vincent.

Begin jaren ’70 nam François het besluit het wijnhuis volledig te renoveren en om ook andere druivenrassen aan te planten, zoals Grenache, Syrah en Chardonnay. Ook koos hij ervoor het oogsten door machines te laten doen, waardoor hij meer tijd overhield om in de kelder te werken aan de wijn. En niet zonder resultaat: de wijnen van Domaine La Colombette hebben vele wedstrijden gewonnen.

Meer lezen over dit fantastische wijnhuis? Klik hier voor mijn wijnreview van Domaine La Colombette.

Dit drink je voor, tijdens en na de barbecue, maar het is zonde om deze rosé alleen in de zomer te drinken. Het is een wijn die eigenlijk altijd kan, ongeacht het seizoen of de gelegenheid. Wil je er iets bij eten kies dan voor bijvoorbeeld frisse gerechten met kip, een zomerse pastasalade met fruit of heerlijke Parmaham met meloen.

Bezorgen

  • Vanaf € 150,- bezorgen wij je bestelling gratis thuis
  • Voor bestellingen onder dit bedrag betaal je bezorgkosten. Klik hier voor onze actuele bezorgtarieven.
  • Levering binnen 2-5 werkdagen

Afhalen

  • Gratis afhalen in Oldenzaal is mogelijk
  • Geef uiterlijk op donderdag je bestelling door
  • Vast afhaalmoment op zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur