La Colombette “Grenache Rosé” 2019

Beschrijving

De kleur van deze rosé wordt door de Fransen ‘l’oeuil du Perdrix’ genoemd; Patrijzenoog. Lichte en frisse rosé met subtiel rood fruit in de smaak. Niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot Rosé van het jaar!

Wijnhuis

Aan de rand van Béziers in Zuid Frankrijk begon familie Pugibet hun bedrijf in 1890 met één hectare wijngaard.

Inmiddels is het uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende wijnhuizen in de Languedoc-Roussillon en vallen de wijnen van dit familiebedrijf keer op keer in de prijzen.

6,65

Wijndetails

Wijnhuis

Domaine La Colombette

Land

Frankrijk

Gebied

Languedoc-Roussillon

Kleur

Rosé

Druivenras

Grenache

Oogstjaar

2019

Wanneer drinken

2020-2021

Inhoud

75 cl

Marleen over deze wijn

Gevaarlijke wijn: de fles is zó leeg! Deze heerlijk lichte rosé is de favoriete verjaardagwijn bij mijn vrienden en familie.

In de Hérault, een groot gebied dat grofweg loopt van Béziers tot Montpellier, ligt – te midden van haar eigen wijngaarden – wijnhuis La Colombette. Eén van de meest toonaangevende wijnhuizen van de Languedoc-Roussillon, een gebied wat vroeger bekend stond als gebied van ‘slobberwijn’. Tegenwoordig zorgen veel jonge wijnmakers voor innovatie en vernieuwing, waardoor ze steeds mooiere wijnen produceren.

De druiven in dit gebied groeien op keien, kalk en leem.

Domaine La Colombette is in 1890 opgericht door Louis Pugibet. In 1966 droeg Louis het wijnstokje over aan zijn zoon François, die het domein nu samen runt met zijn zoon Vincent.

Begin jaren ’70 nam François het besluit het wijnhuis volledig te renoveren en om ook andere druivenrassen aan te planten, zoals Grenache, Syrah en Chardonnay. Ook koos hij ervoor het oogsten door machines te laten doen, waardoor hij meer tijd overhield om in de kelder te werken aan de wijn. En niet zonder resultaat: de wijnen van Domaine La Colombette hebben vele wedstrijden gewonnen.

Meer lezen over dit fantastische wijnhuis? Klik hier voor mijn wijnreview van Domaine La Colombette.

Dit drink je voor, tijdens en na de barbecue, maar het is zonde om deze rosé alleen in de zomer te drinken. Het is een wijn die eigenlijk altijd kan, ongeacht het seizoen of de gelegenheid. Wil je er iets bij eten kies dan voor bijvoorbeeld frisse gerechten met kip, een zomerse pastasalade met fruit of heerlijke Parmaham met meloen.

Bezorgen

  • Vanaf € 150,- bezorgen wij je bestelling gratis thuis
  • Voor bestellingen onder dit bedrag betaal je bezorgkosten. Klik hier voor onze actuele bezorgtarieven.
  • Levering binnen 2-5 werkdagen

Afhalen

  • Gratis afhalen in Oldenzaal is mogelijk
  • Geef uiterlijk op donderdag je bestelling door
  • Vast afhaalmoment op zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur