La Colombette “Chardonnay” 2019

“Bij La Colombette is wijn een permanente bron van inspiratie en innovatie”

François Pugibet – wijnmaker Domaine La Colombette

Een hele leuke wijn omdat hij zo veelzijdig is! Krachtig genoeg voor bij een gerecht, en licht genoeg om gewoon zo van te genieten. Gemaakt door François Pugibet, a.k.a. de Duivel van de Chardonnay.

7,95

Wijndetails

Wijnhuis

Domaine La Colombette

Land

Frankrijk

Gebied

Languedoc-Roussillon

Kleur

Wit

Druivenras

Chardonnay

Oogstjaar

2019

Wanneer drinken

2020-2022

Inhoud

75 cl

Marleen's proefnotitie

Meloen – boter – honing – fris en levendig – volle structuur

In de Hérault, een groot gebied dat grofweg loopt van Béziers tot Montpellier, ligt – te midden van haar eigen wijngaarden – wijnhuis La Colombette. Eén van de meest toonaangevende wijnhuizen van de Languedoc-Roussillon, een gebied wat vroeger bekend stond als gebied van ‘slobberwijn’. Tegenwoordig zorgen veel jonge wijnmakers voor innovatie en vernieuwing, waardoor ze steeds mooiere wijnen produceren.

De druiven in dit gebied groeien op keien, kalk en leem.

Domaine La Colombette is in 1890 opgericht door Louis Pugibet. In 1966 droeg Louis het wijnstokje over aan zijn zoon François, die het domein nu samen runt met zijn zoon Vincent.

Begin jaren ’70 nam François het besluit het wijnhuis volledig te renoveren en om ook andere druivenrassen aan te planten, zoals Grenache, Syrah en Chardonnay. Ook koos hij ervoor het oogsten door machines te laten doen, waardoor hij meer tijd overhield om in de kelder te werken aan de wijn. En niet zonder resultaat: de wijnen van Domaine La Colombette hebben vele wedstrijden gewonnen.
De Chardonnay is zelfs twee keer uitgeroepen tot Beste Chardonnay van de wereld, waarmee hij zelfs de grote Bourgognewijnen heeft verslagen. François heeft daarom de bijnaam ‘Le Diable du Chardonnay’, de duivel van de chardonnay, waar hij erg trots op is.

Meer lezen over dit fantastische wijnhuis? Klik hier voor mijn wijnreview van Domaine La Colombette.

Volle wijn, maar fris genoeg om als huiswijn te schenken. Daarnaast ook heel lekker bij een stukje witvis of gevogelte met romige saus.

Bezorgen

  • Vanaf € 150,- bezorgen wij je bestelling gratis thuis
  • Voor bestellingen onder dit bedrag betaal je bezorgkosten. Klik hier voor onze actuele bezorgtarieven.
  • Levering binnen 2-5 werkdagen

Afhalen

  • Gratis afhalen in Oldenzaal is mogelijk
  • Geef uiterlijk op donderdag je bestelling door
  • Vast afhaalmoment op zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur