La Colombette “Chardonnay” 2018

Beschrijving

Veelzijdige wijn met subtiele geur van meloen, boter en geroosterd brood. De wijn heeft een zachte structuur met tinten van honing en tropisch fruit.
Hoewel hij een laag alchoholpercentage heeft, is het toch een levendige wijn.

Wijnhuis

Aan de rand van Béziers in Zuid Frankrijk begon familie Pugibet hun bedrijf in 1890 met één hectare wijngaard.

Inmiddels is het uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende wijnhuizen in de Languedoc-Roussillon en vallen de wijnen van dit familiebedrijf keer op keer in de prijzen.

7,50

Wijndetails

Wijnhuis

Domaine La Colombette

Land

Frankrijk

Gebied

Languedoc-Roussillon

Kleur

Wit

Druivenras

Chardonnay

Oogstjaar

2018

Wanneer drinken

2019-2021

Inhoud

75 cl

Marleen over deze wijn

Wat een heerlijk veelzijdige wijn: Genoeg kracht om bij een gerecht te schenken en fris genoeg om zo te drinken.

In de Hérault, een groot gebied dat grofweg loopt van Béziers tot Montpellier, ligt – te midden van haar eigen wijngaarden – wijnhuis La Colombette. Eén van de meest toonaangevende wijnhuizen van de Languedoc-Roussillon, een gebied wat vroeger bekend stond als gebied van ‘slobberwijn’. Tegenwoordig zorgen veel jonge wijnmakers voor innovatie en vernieuwing, waardoor ze steeds mooiere wijnen produceren.

De druiven in dit gebied groeien op keien, kalk en leem.

Domaine La Colombette is in 1890 opgericht door Louis Pugibet. In 1966 droeg Louis het wijnstokje over aan zijn zoon François, die het domein nu samen runt met zijn zoon Vincent.

Begin jaren ’70 nam François het besluit het wijnhuis volledig te renoveren en om ook andere druivenrassen aan te planten, zoals Grenache, Syrah en Chardonnay. Ook koos hij ervoor het oogsten door machines te laten doen, waardoor hij meer tijd overhield om in de kelder te werken aan de wijn. En niet zonder resultaat: de wijnen van Domaine La Colombette hebben vele wedstrijden gewonnen.
De Chardonnay is zelfs twee keer uitgeroepen tot Beste Chardonnay van de wereld, waarmee hij zelfs de grote Bourgognewijnen heeft verslagen. François heeft daarom de bijnaam ‘Le Diable du Chardonnay’, de duivel van de chardonnay, waar hij erg trots op is.

Meer lezen over dit fantastische wijnhuis? Klik hier voor mijn wijnreview van Domaine La Colombette.

Volle wijn, maar fris genoeg om als huiswijn te schenken. Daarnaast ook heel lekker bij een stukje witvis of gevogelte met romige saus.

Bezorgen

  • Vanaf € 150,- bezorgen wij je bestelling gratis thuis
  • Voor bestellingen onder dit bedrag betaal je € 9,95 bezorgkosten
  • Levering binnen 2-5 werkdagen

Afhalen

  • Gratis afhalen in Oldenzaal is mogelijk
  • Geef uiterlijk op donderdag je bestelling door
  • Vast afhaalmoment op zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur