Finca Emendis “Cava NuAllongé”

Beschrijving

Heerlijk droge, licht sprankelende cava met de subtiele zuren van citrus en groene appel, maar ook met een vleugje noten en brioche.

Wijnhuis

In Penedès, ten westen van Barcelona, ligt het 48 hectare tellende wijnhuis ‘Finca Emendis’. Naast de mousserende Cava produceren zij ook stille wijnen.

Deze Cava is echter een bijzondere: hij is een eerbetoon aan de Spaanse schilder Salvador Dali.

Lees alles over dit wijnhuis in mijn wijnreview.

8,95

Wijndetails

Wijnhuis

Finca Emendis

Land

Spanje

Gebied

Catalunya

Kleur

Mousserend

Druivenras

Xarello, Macabeo, Parellada

Oogstjaar

n.v.t.

Wanneer drinken

2018-2020

Inhoud

75 cl

Marleen over deze wijn

Superlekkere Cava met een hele goede prijs/kwaliteit verhouding

Het Penedes-gebied lijkt op een enorme trap van drie tredes, die leiden van de Middellandse Zee naar de hoogvlaktes in Midden-Spanje. Door deze hoogteverschillen kent het gebied dus ook veel temperatuurverschillen. Er heerst een gematigd mediterraan klimaat.

De bodem in dit gebied bevat veel magnesium, wat belangrijk is voor het zuurgehalte bij mousserende wijn.

In het gebied Penedès werd vroeger vooral Cava gemaakt, maar tegenwoordig komen er ook mooie stille witte en rode wijnen vandaan.

Finca Emendis bestaat uit 48 hectare wijngaard, verdeeld over verschillende hoogte-oppervlaktes in Penedes. Bij het werk in de wijngaard wordt zoveel mogelijk duurzaam gewerkt, zodat het zo min mogelijk negatieve effecten heeft op de natuur. Cava wordt gemaakt volgens de Methode Champenoise, dus op dezelfde manier als Champagne. Hier zijn strenge regels voor. Zo moet de tweede vergisting (omzetting naar koolzuur) op fles plaatsvinden en moet de wijn minstens 9 maanden rijpen op de gistcellen.

Bij Finca Emendis gebruiken ze een wel heel bijzondere plek in het wijnhuis, om de Cava te laten rijpen: een grote betonconstructie die werd gebruikt bij de aanleg van de treintunnel tussen Madrid en Barcelona, wordt in dit wijnhuis gebruikt als rijpingskelder.

Deze Cava is een eerbetoon aan het werk van schilder Salvador Dali.

Dit is de perfecte aperitiefwijn. Een aperitief is bedoeld om de eetlust op te wekken en je smaakpallet voor te bereiden. Dat kun je het beste doen met een frisse mousserende wijn met redelijk zuurgehalte. Het is goed voor je spijsvertering en dus heel belangrijk dat je regelmatig een glaasje cava drinkt voor het eten. 😉

Tip voor een heerlijk hapje: probeer deze fijne Easy Peasy Garnalen Amuse.

Bezorgen

  • Vanaf € 150,- bezorgen wij je bestelling gratis thuis
  • Voor bestellingen onder dit bedrag betaal je bezorgkosten. Klik hier voor onze actuele bezorgtarieven.
  • Levering binnen 2-5 werkdagen

Afhalen

  • Gratis afhalen in Oldenzaal is mogelijk
  • Geef uiterlijk op donderdag je bestelling door
  • Vast afhaalmoment op zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur