Ermelinda Freitas “Moscatel de Setúbal”

Beschrijving

Heerlijke ‘dikke’ dessertwijn met smaken als honing, noten en krenten. Top bij een zoet dessert of een kaasplankje!

Wijnhuis

Casa Ermelinda Freitas werd in 1920 opgericht en bezit nu 440 hectare wijngaard in Fernando Pó, een klein dorpje in Palmela, zo’n 20 kilometer ten zuiden van Lissabon.

9,85

Wijndetails

Wijnhuis

Casa Ermelinda Freitas

Land

Portugal

Gebied

Vinho Regional de Península de Setúbal

Kleur

Wit

Druivenras

Moscatel de Setúbal

Oogstjaar

n.v.t.

Wanneer drinken

2019-2024

Inhoud

75 cl

Marleen over deze wijn

Voor iedereen die van “zoethout” ;-). Een echte ‘dikke’ dessertwijn, hoewel je ook rustig zó een glaasje kunt drinken. De fles hoeft ook niet meteen leeg want hij blijft echt nog wel even goed nadat je hem hebt open gemaakt.

Fernando Pó is een klein dorpje dat hoort bij de stad Palmela. Hier heerst een mediterraan klimaat waarbij er veel invloed is vanuit de Atlantische Oceaan.

De bodems bestaan uit zand, zijn goed waterdoorlatend en houden de warmte vast. Dit is goed voor de rijping van de druiven, omdat deze warmte ’s nachts weer afgegeven kan worden.

Casa Ermelinda Freitas werd in 1920 opgericht door Deonilde Freitas. Vier generaties verder erfde achterkleindochter Leonor Freitas 60 hectare van haar moeder Ermelinda. Op deze 60 hectare stonden twee druivenrassen aangeplant: de Castelão en Fernão Pires.

In 1997 besloot Leonor flink uit te breiden en ook andere druivenrassen aan te planten. Ook bracht ze technische verbeteringen aan in de kelders.

Inmiddels bezit Casa Ermelinda Freitas 440 hectare wijngaard met 7 verschillende druivenrassen en kunnen ze zo’n 8 miljoen liter wijn vinifieren. Dit gebeurt voornamelijk op RVS tanks om de wijn zijn frisse karakter te laten behouden.

Creme Brullee, Notentaart of bij stevige kazen.

Bezorgen

  • Vanaf € 150,- bezorgen wij je bestelling gratis thuis
  • Voor bestellingen onder dit bedrag betaal je € 9,95 bezorgkosten
  • Levering binnen 2-5 werkdagen

Afhalen

  • Gratis afhalen in Oldenzaal is mogelijk
  • Geef uiterlijk op donderdag je bestelling door
  • Vast afhaalmoment op zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur