Cos de la Roque “Gros Manseng Sec” 2018

Beschrijving

Heerlijk verfrissende wijn, met de typische smaak van Gros Manseng: frisse zuren met veel fruit zoals limoen en pompelmoes en zelfs een vleugje exotisch!

Wijnhuis

Côtes de Gascogne ligt in het zuidwesten van Frankrijk en valt geografisch samen met het Armagnac gebied. Domaine Saint-Lannes telt 70 hectare wijngaard voornamelijk op klei en kalkbodems.

7,50

Wijndetails

Wijnhuis

Domaine Saint-Lannes

Land

Frankrijk

Gebied

Côtes de Gascogne

Kleur

Wit

Druivenras

Gros Manseng

Oogstjaar

2018

Wanneer drinken

2018-2021

Inhoud

75 cl

Marleen over deze wijn

Een van de weinige wijnen die je echt lekker koud kunt drinken. Op een zwoele zomerdag is dit de perfecte verfrissing.

Het gebied ligt vlakbij de Pyreneeën en profiteert van een verkoelend zeeklimaat. De hete zomerdagen en koele nachten zorgen voor de kwaliteit van de aromavorming in de druiven. Domaine Saint-Lannes ligt in het hart van het Armagnac gebied, Tenareze. Hier bestaan de bodems voornamelijk uit klei en kalk. Deze koele bodems houden water vast en zorgen voor structuur in de wijn.

Domaine Saint-Lannes is een jong wijnhuis uit 1955 dat sinds 1982 bezit is van de familie Dufour. De naam van het wijnhuis is afgeleid van een Romaanse kapel uit de twaalfde eeuw.

Door te investeren in technologieën die de gevolgen voor de natuur beperken wordt hier duurzaam gewerkt. Wijnmaker Michel Dufour vind het belangrijk het terroir in de wijn te laten proeven, de typiciteit van de cepages en vooral het plezier in het drinken van zijn wijn. Inmiddels bezit het wijnhuis 70 hectare wijngaard en zijn de wijnen van Domaine Saint-Lannes wereldwijd te proeven.

Deze frisse wijn drink je eigenlijk het best als aperitief.
Hij kan ook gecombineerd worden met lichte gerechten van vis, zeevruchten en exotisch fruit, maar ook de Aziatische keuken past heel goed bij de frisse en exotische smaak.

Bezorgen

  • Vanaf € 150,- bezorgen wij je bestelling gratis thuis
  • Voor bestellingen onder dit bedrag betaal je € 9,95 bezorgkosten
  • Levering binnen 2-5 werkdagen

Afhalen

  • Gratis afhalen in Oldenzaal is mogelijk
  • Geef uiterlijk op donderdag je bestelling door
  • Vast afhaalmoment op zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur