Bodegas Paco García “Junior” Rioja 2017

Beschrijving

Subtiele en zachte Rioja met prachtige paarse schakeringen in de kleur. De wijn heeft veel rood fruit in de geur, maar iets meer kruidigheid in de smaak.

Wijnhuis

In het noorden van Spanje ligt de wijnstreek Rioja, waar Jean Bautiste García in 2008 zijn nieuwste project is gestart: Bodegas Paco García. Deze wijn van Tempranillo-druiven wordt gerijpt op grote houten vaten.

8,25

Wijndetails

Wijnhuis

Bodegas Paco García

Land

Spanje

Gebied

Rioja

Kleur

Rood

Druivenras

Tempranillo

Oogstjaar

2017

Wanneer drinken

2018-2020

Inhoud

75 cl

Marleen over deze wijn

Deze Junior is natuurlijk bedoeld om jong te drinken. Hierdoor komt het fruitige karakter goed naar voren. Niet te lang mee wachten dus!

Samen met Priorat is de wijnstreek Rioja, in het noorden van Spanje, de enige met de DOCa status: de hoogste classificatie van de Spaanse appellaties. In het centrale gedeelte van Rioja ligt Bodegas Paco García, wat bestaat uit 40 hectare wijngaard, verdeeld over zeven landgoederen. De wijngaarden liggen veelal op kalksteen bodems en zijn tussen de 30 en 80 jaar oud.
Voor het aanplanten van de wijngaarden gebruiken ze een typisch Spaanse methode: het Gobelet-systeem (ook wel ‘bushvines’ genoemd). Bij deze manier van aanplanten zijn de wijnstokken niet geleid, maar worden ze ieder afzonderlijk als kleine struik aangeplant.

De Spaanse wijnmaker Jean Bautista vroeg zich af hoe het kwam dat Spaanse jongeren steeds minder wijn dronken. Vroeger stond Rioja bekend als zware, houtgelagerde wijn, gerijpt op Amerikaans eikenhout. Jean Bautista besloot af te stappen van deze traditionele vinificatiemethodes en de wijn moderner te maken. In 2008 startte hij daarvoor zijn nieuwste project: Bodegas Paco García. Met deze ‘Junior’-wijn, die kort gerijpt is op grote houten vaten, laat Jean Bautista zien dat het ook anders kan.

Door het grotere vat is er minder contact tussen het hout en de wijn. Hierdoor krijgt de wijn een rondere structuur, zonder dat het hout een te sterke smaak afgeeft.

Leuk detail: de handafdrukken op het label staan symbool voor familie, vakmanschap en de sterke werkhand van de man in de wijngaard en wijnkelder.

Prima om zo te drinken, maar nóg lekkerder met een stukje Manchego, de Spaanse schapenkaas. In een diner past deze wijn heerlijk bij een frisse pastasalade of een licht vleesgerecht.

Bezorgen

  • Vanaf € 150,- bezorgen wij je bestelling gratis thuis
  • Voor bestellingen onder dit bedrag betaal je € 9,95 bezorgkosten
  • Levering binnen 2-5 werkdagen

Afhalen

  • Gratis afhalen in Oldenzaal is mogelijk
  • Geef uiterlijk op donderdag je bestelling door
  • Vast afhaalmoment op zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur