Skip to main content

Weg met de winter, tijd voor asperges

Elk seizoen heeft zijn eigen smaken, geuren, producten en wijnen.
Maar we hebben nu lang genoeg genoten van zware rode wijn, kaasplateau’s bij het haardvuur en risotto met paddenstoelen. Dus weg met die winter, we gaan naar buiten!

En dat betekent dat het weer tijd is voor een van mijn favorieten: de asperges. Wie hoalt ze natuulk wa bie oons in Twente, want dat bint de lekkerste. 

De eerste keer van het jaar dat ik in de tuin asperges eet met een goed glas witte wijn voel ik met net een jonge koe die voor het eerst weer naar buiten gaat, feest! En volgens mij ziet het er ook ongeveer zo uit 🙂

Asperges staan ook wel bekend als het witte goud. En ze zijn nóg lekkerder in combi met dat ‘andere witte goud’, de wijn natuurlijk!
Het leuke aan asperges is dat je er alle kanten mee op kan. Wij beginnen het seizoen altijd met de klassieke versie: Beenham, krieltjes, gekookt eitje en Hollandaise saus. We schenken er (een tikkeltje ouderwets) een lekkere Alsace Pinot Gris bij. Die combi moét in ieder geval een keer per jaar gegeten worden, gewoon omdat ie echt goud waard is.

De rest van het seizoen gaan we helemaal los, op zoek naar andere combi’s.
We gaan altijd wel voor zachte en frisse wijnen met een lage zuurgraad. Denk aan bloemige en fruitige lentewijnen. Wijnen met veel houtrijping kun je beter niet bij asperges drinken, die zijn over het algemeen te zwaar.

Vind je het zelf lastig om lekkere wijn uit te kiezen voor bij je asperges? Hieronder hebben we alvast de perfecte aspergeselectie voor je klaargezet! En extra leuk: in de maand mei zijn ze allemaal met 20% korting. Hoef je alleen nog maar te koken!